Schumacher zet snelste tijd neer, zware crash Alesi

De Duitser Michael Schumacher heeft gisteren tijdens de vrije training voor de Grote Prijs van Frankrijk de snelste tijd gerealiseerd. De Ferrari-coureur bleef zijn teamgenoot Eddie Irvine tweetiende seconde voor. De Finse wereldkampioen Mika Hakkinen werd in zijn McLaren derde. De Fransman Jean Alesi bleef op het circuit van Magny-Cours ongedeerd na een zware crash. Met een snelheid van 225 kilometer verloor Alesi de controle over zijn Sauber. Na een botsing tegen een afscheiding sloeg hij over de kop en bleef ondersteboven liggen. Nadat het wrak was gekeerd, wandelde Alesi terug naar de pits.

Gisteren kwam de anti-dopingbrigade onverwacht langs op het circuit van Magny-Cours bij de eerste trainingsronden voor de Grote Prijs van Frankrijk. Zes coureurs moesten een plas inleveren: Zanardi, Hill, Irvine, Fisichella, Wurz en Herbert. (Reuters)