Personalia

Evangelist en oud-EO-medewerker Henk Binnendijk is benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester A. van der Lee van Rijnsburg heeft hem zaterdag de onderscheiding uitgereikt tijdens de EO-Jongerendag in de Amsterdam ArenA. Binnendijk (65) heeft 23 jaar bij de Evangelische Omroep gewerkt. Hij begon als producer op de afdeling jongerenprogramma's. Daarna was hij hoofdmedewerker speciale programma's en afdelingshoofd verkondigende programma's. De laatste jaren maakte hij programma's zoals Mensenlief, Hart op de tong, Wereld van verschil, Fifty-fifty en Mannen.

Binnendijk, die kortgeleden met pensioen ging, heeft alle Jongerendagen meegemaakt. Een keer, in 1978, stond hij met de mond vol tanden. Ondanks een goede voorbereiding begon hij zijn toespraak met de woorden ,,Ik weet niet wat ik zeggen moet. Jongens ik moet het echt van boven krijgen, want bij mij zit het niet''. Binnendijk wil het woord van God verkondigen tot hij dat niet meer kan. Vijf jaar geleden zei hij daarover: ,,Als ik stop met de verkondiging, kom ik in gigantische geestelijke nood. Ik moet aanvallen. Doe ik dat niet, dan word ik aangevallen. Ik zou met mijn leven geen raad meer weten.''