Maatregelen EU-geld

Minister De Vries (Sociale Zaken) gaat mogelijke problemen rond het gesjoemel met Europees geld in Nederland snel aanpakken. De minister laat de omvang van de problematiek in kaart brengen en de controle verbeteren. Verder volgen maatregelen die moeten voorkomen dat zich nieuwe ,,onregelmatigheden'' voordoen.

De Vries schreef dit gisteren aan de Tweede Kamer. Aanleiding voor de maatregelen is een onderzoek van ambtenaren van de Europese Unie. Daaruit bleek vorige maand dat tussen 1994 en 1997 in Nederland niet is voldaan aan de subsidievoorwaarden voor het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Volgens Arbeidsvoorziening, de centrale organisatie van de arbeidsbureaus die de projectaanvragen voor het ESF regelt, bleek uit het onderzoek niet dat er is gefraudeerd met de kosten van projecten. Ook De Vries vindt dat niet te snel conclusies moeten worden getrokken. (ANP)