Brandweer Vaassen weer aan het werk

De vrijwillige brandweer van Vaassen is weer paraat. Nadat er gisternacht een akkoord werd bereikt met de gemeente Epe over de beëindiging van een arbeidsconflict, besloten de 22 brandweerlieden gisteren weer aan het werk te gaan.

Het korps van Vaassen, een kerkdorp van Epe, ging vorige week in staking nadat het gemeentebestuur de brandweerlieden had verboden met z'n allen een bruiloft van een collega te bezoeken. Er dienden minimaal zes brandweerlieden thuis te blijven voor het geval er ergens brand zou uitbreken, meenden burgemeester en wethouders. Kwade genius achter dit plan was, zo meende het korps, gemeentecommandant H. Groote, waarmee de brandweerlieden al langer niet overweg konden.

Volgens het akkoord wordt Groote tijdelijk waargenomen door regionaal brandweercommandant Boersma van de gemeente Apeldoorn. Boersma zal ook optreden als externe deskundige die moet bekijken in hoeverre ,,het probleem onderling op een volwassen manier kan worden opgelost'', aldus burgemeester J. Eland van de gemeente Epe gisteren op een persconferentie.