Wielerploeg Lampre verdacht van doping

Een lid van de Italiaanse wielerploeg Lampre van wereldkampioen Oscar Camenzind is gisteren tijdens de laatste etappe van de Ronde van Zwitserland betrapt toen hij ampullen en injectienaalden weggooide in een container. De gevonden spullen bevatten volgens de Zwitserse televisie middelen die op de zwarte lijst van de UCI staan. De affaire werd aan het licht gebracht door een wielerfotograaf die een wagen van Lampre bij een afgelegen vuilcontainer zag stoppen om iets weg te werpen. De Zwitserse fotograaf ging terug om een kijkje te nemen en trof in de afvalbak een zak met spuiten en medicijnflesjes aan. Hij overhandigde zijn vondst aan sportarts Walter Frey. Die bevestigde op tv dat een eerste onderzoek had uitgewezen dat het om verboden prestatiebevorderende preparaten ging, waaronder middelen die niet in de urine zijn terug te vinden. Lampre wilde gisteren niet reageren op de verdachtmakingen. (AFP)