Leonardo loopt weg uit trainingskamp Brazilië

In navolging van doelman Taffarel en centrale verdediger Aldair stelt middenvelder Leonardo zich niet langer beschikbaar voor het Braziliaanse elftal. Leonardo verliet gisteren het trainingskamp in Foz de Iguacu, waar de Brazilië zich voorbereidt op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap dat volgende week in Paraguay begint.

Leonardo kan zich niet vinden in het strenge beleid van bondscoach Luxemburgo. De 30-jarige speler van AC Milan gaf als verklaring dat hij zich niet ,,honderd procent fit'' voelde. Maar de Braziliaanse pers wist wel beter. Leonardo was bijvoorbeeld niet langer aanvoerder. Dat was nu Cafu geworden.

Na de duels met Nederland kon Luxemburgo ook beschikken over de sterspelers die nog in de Braziliaanse competities uitkwamen. Hij voegde onder meer de oud-PSV'er Vampeta toe. De topscorers Romario en Edmundo weigerde hij te selecteren. Hij wil geen spelers ,,die alleen met hun ego bezig zijn''. Deze week stuurde hij Denilson weg, omdat deze in een partijtje met de bal stond te goochelen.

Luxemburgo ligt onder vuur in Brazilië. De fans, die zich zorgen maken over de gezondheid van Ronaldo, vrezen dat Luxemburgo geen succes heeft met zijn strenge aanpak. De bondscoach haalde zich de woede van de fans op de hals door tijdens een trainingssessie geen oefenpartijtje tussen het eerste team en de reserves te laten spelen maar zijn spelers tactisch onderricht te geven. Het publiek had drie gulden entree moeten betalen. ,,Ik train niet voor het publiek. De volgende keer komt er niemand meer in'', riep Luxemburgo. (Reuters)