Financiering Rembrandt rond

Het Mauritshuis in Den Haag heeft de financiering voor het Portret van een oude man van Rembrandt rond. De Grote Sponsor Loterij draagt het nog ontbrekende bedrag van 8,3 miljoen gulden bij. Het Mauritshuis bereikte begin dit jaar overeenstemming met de eigenaar van het doek, de Britse burggraaf en kunstverzamelaar Lord Cowdray, over de prijs: 31 miljoen gulden. Deze week verleende de Britse regering een noodzakelijke exportvergunning. De Sponsor Loterij houdt dit jaar nog een extra trekking voor de aankoop van de Rembrandt. De rest van het aankoopbedrag is onder meer afkomstig uit eigen fondsen van het Mauritshuis, van het ministerie van OC en W, de Vrienden van het Mauritshuis, de Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit, het VSB Fonds, en de Vereniging Rembrandt. Het Mauritshuis verwacht het schilderij van Rembrandt na de zomer te kunnen presenteren.