Directeur van Telfort stapt op

K. van der Meulen vertrekt eind volgende maand als algemeen directeur van telecombedrijf Telfort, een gezamenlijke onderneming van British Telecom (BT) en de Nederlandse Spoorwegen. Operationeel directeur Tim Smart volgt hem op.

Een woordvoerder van Telfort wilde vanmorgen geen reden geven voor het vertrek van Van der Meulen, die zijn carrière zeven jaar geleden begon als directeur van BT Nederland. ,,Van der Meulen heeft in goed overleg met de aandeelhouders van Telfort besloten zijn carrière elders voort te zetten.''

Telfort, de eerste van de drie nieuwe aanbieders die in de afgelopen driekwart jaar de markt voor mobiele telefonie hebben betreden, is de laatste maanden zijn voorsprong op de andere twee, Ben en Dutchtone, grotendeels kwijtgeraakt. ,,De concurrentie liep op ons in'', aldus een woordvoerder vanmorgen. ,,Maar sinds wij begin mei landelijke dekking hebben, lopen wij weer uit.''

Telfort heeft naar eigen zeggen sinds medio juni meer dan 150.000 klanten. Het percentage klanten dat een vast abonnement neemt, lucratiever dan de zogeheten prepaids, ligt volgens Telfort op 50. Vorige week noemde het bedrijf nog een percentage van 60.

Telfort stelt dat de doelstellingen gehaald worden. ,,Wij hadden een omzetdoelstelling van 740 miljoen gulden voor dit jaar'', zegt een woordvoerder. ,,Daarop liggen we dit jaar voor.'' Telfort biedt naast mobiele telefonie ook andere telecommunicatiediensten en is vooral sterk op de markt voor dataverkeer voor bedrijven.

Smart neemt met onmiddellijke ingang de taken van Van der Meulen als bestuursvoorzitter over. ,,Van der Meulen moet nog een paar zaken afhandelen voordat hij op 1 augustus vertrekt'', aldus de woordvoerder. Smart zet zijn taken als operationeel directeur voort totdat een opvolger gevonden is.