Arnon Grunberg

Ook doordrongen van de zakelijke mogelijkheden van internet is schrijver Arnon Grunberg. Op zijn webpagina's (www.arnongrunberg.com) huist de Universiteit van de Liefde, waar belangstellenden tegen redelijke betalingen cursussen kunnen volgen in zowel de uitvoering van de liefde zelf als in de vervaardiging van de verschillende soorten tekst (liefdes-, haat- en wraakbrieven) die daarbij komen kijken. Bovendien heeft de academie een reisafdeling voor ontrouwe echtgenoten: `Ja, als u wilt komen wij zelfs het eten bij u op de hotelkamer brengen en nemen indien gewenst fotografen, accordeonisten en buikdanseressen mee, opdat u zich nog paradijselijker voelt met uw geliefde. Wij bedenken verhalen voor uw wettige echtgenoot zodat u hem of haar kunt vertellen waar u geweest bent.'

In de `boekwinkel' van de naar verluidt in 1865 door Vladimir Weinberg in het huidige Slovenië opgerichte instelling zijn diverse bibliofiele uitgaven van Grunberg te koop, zoals de gedichten Feest voor de lijmsnuivertjes (ƒ100,–), Dronken (drie regels voor ƒ200,–), Kutgedicht (ƒ600,–) en Romantiek (ƒ500,–).

    • Arjen Fortuin