Schalken treft Courier in derde ronde

Sjeng Schalken beleeft het beste Wimbledon uit zijn carrière. Gisteren behaalde de 22-jarige Limburger in vier sets (6-4, 6-1, 2-6 en 6-3) een fraaie triomf op Andrew Ilie. De flamboyante Australiër had een ronde eerder verrassend afgerekend met de Zuid-Afrikaanse grasspecialist Wayne Ferreira. ,,Als ik zo blijf spelen als in de eerste twee sets ziet het er rooskleurig voor me uit'', zei Schalken opgetogen.

Morgen treft de nummer 50 van de wereld een oude bekende, Jim Courier. De Amerikaanse baseliner rekende gisteren in een fantastisch gevecht in vijf bedrijven (6-3, 3-6, 7-6, 3-6 en 6-2) af met de Spanjaard Carlos Moya. Schalken verheugde zich al op de confrontatie met Courier, die in 1993 finalist op Wimbledon was. ,,Het wordt een ouderwetse battle, waarin ik mezelf vijftig procent kans geef om te winnen.''

Met financiële steun van de Richard Krajicek Foundation tracht Peter Wessels dit jaar zijn definitieve doorbraak gestalte te geven. Met tenniscollega Edwin Kempes vormt de 21-jarige Wessels het alternatieve `team Krajicek', dat wordt begeleid door de Australische coach Nick Carr. Vooralsnog heeft Wessels wel de potentiële wapens om zich net als Krajicek te bekwamen in het servicevolleyspel. Maar de flegmatieke tennisser mist de killersmentaliteit van zijn mentor en trainingspartner.

Gisteren verspeelde Wessels in de partij tegen de als 14de geplaatste Tommy Haas – dinsdag bij een 2-2 stand in sets afgebroken – een fraaie kans eindelijk eens een topspeler te verslaan. Het restant van het duel eindigde voor Wessels in een anticlimax, toen hij de vijfde set met 6-4 uit handen gaf door zwak te serveren en te volleren.