Rotterdamse kerken geven voedsel aan bijstandsmoeders

Rotterdammers die van een uitkering leven, kunnen bij steeds meer kerken terecht voor voedselpakketten. De pakketten worden nu nog betaald uit giften en schenkingen, maar binnenkort gaan de kerken op zoek naar sponsors voor dit voedselinitiatief.

In navolging van de wijken Ommoord en Zevenkamp, die twee jaar geleden het initiatief namen voor de voedselverstrekking, beginnen nu ook kerken in andere stadsdelen binnenkort met het uitdelen van de pakketten voor arme gezinnen. Met name bijstandsmoeders en ouderen komen hiervoor in aanmerking.

De kerken kregen twee jaar gelden signalen dat sommige wijkbewoners aan het einde van de maand zonder geld zaten en geen eten hadden.

Volgens een woordvoerder van de deelgemeente Prins Alexander gaat het op dit moment om veertig gezinnen die een beroep doen op de liefdadigheid van de kerk. Hoewel deze gezinnen niet kunnen overleven op de dozen met houdbare waren zoals koffie, thee, suiker, rijst en macaroni is het voor hen een belangrijke maandelijkse bijdrage.

Volgens F. Erkel van de Immanuëlkerk horen de dominee en de pastoor van de kerk nog wel eens dat het financieel slecht gaat met een familie. Deze gezinnen komen binnenkort in aanmerking voor de pakketten. Erkel: ,,Een klein steuntje in de rug is het, niet meer.''

De Immanuëlkerk is een van de kerken die binnen enkele maanden het initiatief van Ommoord en Zevenkamp overneemt. De deelgemeente zegt het initiatief een warme hart toe te dragen. ,,Kennelijk is er behoefte aan. Wij vinden het goed dat particulieren het signaal oppikken, maar het inkomstenbeleid is een taak van het stadhuis.''