Olympic Airways onder Britse leiding

Het Griekse parlement heeft gisteren besloten het management van Olympic Airways de komende 30 maanden over te dragen aan Speedwing, een dochterbedrijf van British Airways (BA). Griekenland betaalt daarvoor 3,9 miljard drachme (26,5 miljoen gulden). Tasos Mandelis, de Griekse minister van Transport, zei te verwachten dat de Britse leiding van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij een ,,geloofwaardige onderneming'' maakt en een strategische partner zal vinden.

Als BA na 12 maanden tot de conclusie komt dat sanering bij Olympic zin heeft, koopt het een belang van 20 procent in de Griekse maatschappij. Twee eerdere saneringsronden hebben geen verbetering gebracht. Een poging van de overheid twee maanden geleden om 20 procent van de aandelen te verkopen mislukte door gebrek aan belangstelling bij de beleggers. De totale waarde van Olympic Ariways wordt geraamd op omgerekend 560 miljoen gulden. (DPA)