INTERNET

Museum Compacte en overzichtelijke site van het Van Gogh Museum. Met informatie over het museum, de collectie, tentoonstellingen, educatie en het leven van de schilder. Ook in het Engels. www.vangoghmuseum.nl

Gallery De meest uitgebreide en gedetailleerde Van Gogh-site op Internet. In totaal 2.604 pagina's over Van Gogh en 2.597 afbeeldingen. Het totale oeuvre inclusief briefwisselingen van de schilder is hier te vinden en zelfs te downloaden naar de eigen computer. Tevens het laatste nieuws, een overzicht aan tentoonstellingen wereldwijd en alle denkbare achtergrondinformatie. Onmisbaar. www.vangoghgallery.com

Nuenen Zeer kleine maar aardige pagina over het verblijf van de schilder in Nuenen tussen 1883 en 1885. Leuke vergelijking tussen de afbeeldingen van toen en foto's van nu.

www.elpub.nl/vangogh

Artmuseum Bekijk de expositie on-line die onlangs is gehouden in de National Gallery of Art in Washington DC. Met de juiste software is deze expo virtueel in 3D te bekijken, een technisch hoogstandje. Tevens achtergrondinformatie, een archief en een winkeltje. www.artmuseum.net

Artcyclopedia Naslagwerk met informatie over meer dan 5.000 kunstenaars. Uit de top-30 blijkt dat de Van Gogh-pagina's het meest worden bezocht. Met een uitstekende opsomming, doorverwijzingen naar musea wereldwijd met een of meer werken van Van Gogh. Tevens een goede literatuurlijst.

www.artcyclopedia.com

Afbeelding Kunstsite met beknopte informatie over Van Gogh. Met afbeeldingen van een dertigtal werken van de schilder en een korte biografie. www.metalab.unc.edu /cjackson/gogh

Catalogus Orazio Centaro's Art Images on the Web is een grote catalogus van kunstwerken. Schakels naar de afbeeldingen van de honderden werken van Van Gogh zijn op zeven pagina's te bekijken. Ook zijn een boekenlijst en een biografie te raadplegen.

www.ocaiw.com

Artchive Ook op kunstsite Artchive aandacht voor Van Gogh. Enkele werken zijn uit te vergroten, er is een korte levensloop en een nogal korte lijst met links. Zeker niet de beste site.

www.artchive.com

Particulier Kleine Nederlandse particuliere site over Van Gogh. Bevat vele afbeeldingen van de schilder, chronologisch gerangschikt.

www.xs4all.nl/~xwarrink/

vincent.htm

Screensaver Van Gogh in de werkkamer. Op deze site is een Van Gogh-screensaverbinnen te halen.

www.geocities.com/

SiliconValley/Bay/9574/vangogh.html

Saint-Rémy De toeristenpagina van Saint-Rémy de Provence et Alpilles. Korte beschrijving aan de hand van de schilderijen over de Franse jaren van Van Gogh. Zowel in Frans als Engels.

www.alpilles.com

Kaartje Stuur een Van Gogh per e-mail. Keuze uit vier digitale ansichtkaarten.

persona.www.media.

mit.edu/Postcards