Formule I-seizoen telt volgend jaar zeventien races

Het grandprixseizoen in de Formule I telt volgend jaar waarschijnlijk zeventien races. De internationale autosportfederatie (FIA) maakte gisteren in Parijs de provisorische kalender voor 2000 bekend. Nieuw is de GP van de Verenigde Staten, op 24 september in Indianapolis. Oorspronkelijk was het de bedoeling zelfs twintig races op de agenda te zetten. De plannen voor de Grand Prix van China werden echter al snel ingetrokken. In 1991 was in Phoenix de laatste Amerikaanse Formule I-race.

Het seizoen 2000 begint en eindigt eerder dan dit jaar. De openingsrace is al op 20 februari met de Grote Prijs van Maleisië in Kuala Lumpur. De WK-finale is op 8 oktober in de Japanse plaats Suzuka. De coureurs rijden verder in Australië, Brazilië, San Marino, Spanje, Frankrijk, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland (GP Europa, Nürburgring), Monaco, Oostenrijk, Duitsland, Hongarije, België, Italië en Verenigde Staten. (DPA/Reuters)