`Ergste schending mensenrechten'

De schendingen van de rechten van de mens in Sierra Leone zijn onder de ergste in de wereld. Dat meldt de internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een gisteren in New York gepubliceerd rapport. Het rapport bestrijkt de periode van het offensief van de rebellen in Sierra Leone tegen de hoofdstad Freetown, afgelopen januari. De rebellen maakten zich volgens het rapport schuldig aan ,,willekeurige en grootschalige moorden op burgers, verminkingen en ontvoeringen van burgers, in het bijzonder vrouwen en kinderen, voor seksuele slavernij, dwangarbeid of om kind-strijders te maken''. In het rapport wordt echter ook gerept van ,,ernstige'' misdrijven door de regeringstroepen en de soldaten van de West-Afrikaanse vredesmacht ECOMOG. (AFP, Reuters)