EDUCATIE

Het Van Gogh Museum organiseert ook educatieve en onderwijsprojecten. Een overzicht:

Basisonderwijs Van de acteur, schrijver en musicus Frank Groothof is het boek Vincent en Theo, broeders in de kunst verschenen (uitgeverij Waanders, juni 1999). Het is een voorleesboek voor kinderen vanaf acht jaar. Het museum heeft bij het boek een docentenhandleiding geschreven. Het boek kost 29,50 gulden en is te koop in de boekhandel. Boek en handleiding samen kosten 45 gulden en zijn als pakket te bestellen bij het Van Gogh Museum, (020) 5 70 52 90.

Voortgezet onderwijs Het museum ontwikkelt op het moment lesmateriaal voor de basisvorming en de tweede fase van het voortgezet onderwijs. Zo zal er onder meer een Van Gogh Krant verschijnen, met puzzels, vragen en commentaren.

Het lesmateriaal is vanaf september te bestellen. Op zaterdag 26 juni houdt het museum een informatie-ochtend voor leraren, van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname kost 15 gulden.

(020) 5 70 52 90.

Educatie In samenwerking met de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs worden het komend seizoen diverse cursussen en lezingen gehouden. Informatie hierover bij de Vrije Academie: (020) 4 18 50 50.