Coca-Cola weer toegelaten in België

In België mag weer Coca-Cola worden gedronken. Minister van Volksgezondheid Van den Bossche heeft toestemming gegeven voor het opnieuw opstarten van de fabrieken van Coca-Cola in Wilrijk en Gent, maar de verkoop uit automaten blijft verboden. Coca-Cola uit de fabriek in het Franse Duinkerken blijft verboden zolang de Franse autoriteiten daar een onderzoek niet hebben afgesloten. Volgens het Franse dagblad Le Monde zouden in Duinkerken sporen van rattengif gevonden zijn. Maar vanochtend liet de Franse keuringsdienst van waren AFSSA weten dat de cola die in Duinkerken wordt gebotteld, veilig is. Wat de oorzaak is van de misselijkheid en het braken bij 249 Belgen die Coca-Cola hadden gedronken is nog altijd onbekend. Onderzoekers van de universiteit van Leuven menen dat er geen sprake is geweest van vergiftiging. Het zou gaan om een slechte geur bij de Coca-Cola.

(Ben van der Velden, Brussel)

    • Ben van der Velden