BA snijdt in banen

Een grondige reorganisatie bij British Aerospace gaat 2200 van de 43.000 arbeidsplaatsen kosten. Het Britse lucht- en ruimtevaartconcern heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Om de ingreep te bekostigen heeft British Aerospace 250 miljoen pond (845 miljoen gulden) uitgetrokken. Het concern sluit zijn vestiging in het Britse Dunsfold, waardoor achthonderd banen verdwijnen. De sluiting is het gevolg van een gebrek aan orders voor het Harrier-gevechtsvliegtuig.

British Aerospace zal verder een regeling opstellen voor het vrijwillige vertrek van 1400 werknemers, van wie op het ogenblik de meesten aan militaire vliegtuigen werken. Het concern gaat zich meer richten op ingenieurswerk waardoor er andere eisen aan het personeel worden gesteld en er minder productiewerk zal worden gedaan.(ANP)