Zedendelicten in zwembad Wassenaar

In het Wassenaarse Tikibad is gistermiddag een 16-jarig meisje uit Leidschendam door een inmiddels aangehouden 14-jarige Hagenaar verkracht.

In hetzelfde zwembad werden rond hetzelfde tijdstip dertien meisjes uit Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Delft door nog onbekende jongens aangerand.

Dit heeft de politie van Haaglanden woensdag bekendgemaakt. De zedendelicten vonden alle plaats rond de klok van twee uur.

Het 16-jarige meisje uit Leidschendam en haar vriendinnen werden tijdens hun verblijf in het bad al diverse keren lastig gevallen door de Hagenaar. Toen het meisje na enige tijd alleen naar de wc ging, volgde de jongen haar. Vervolgens verkrachtte hij het meisje op het toilet. Op aanwijzingen van het slachtoffer en de badmeester hield de politie de jongen aan.

Elders in het bad vielen tegelijkertijd jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar in totaal dertien meisjes lastig. Daarbij werden ze onzedelijk betast en werd bij sommigen de badkleding van het lijf getrokken. Tot de groep slachtoffers behoorden tien brugklassers van het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn. Ook daar werd de politie bij gehaald. Aanhoudingen worden verwacht, aldus de politie.

Een jaar geleden bekende een zeventienjarige jongen uit Nieuw-Buinen tegenover de politie ontucht te hebben gepleegd met zeker elf kinderen in het zwembad in zijn woonplaats. De politie pakte de jongen eind augustus vorig jaar op nadat één van de slachtoffertjes zijn ouders had gewaarschuwd. (ANP)