Start gaat het slechtst met klachten om

Van de drie grote uitzendbureaus gaat Start het slechtst met klachten van uitzendkrachten om. Randstad en Vedior, qua marktaandeel nummer 1 en 3, reageren veel alerter. Dit stelt H. Westerhof van FNV Bondgenoten over de klachten die het afgelopen half jaar bij de flexklachtenlijn zijn binnengekomen.

Daarvan waren er 892 te herleiden naar een concreet uitzendbureau. Omgerekend naar marktaandeel van de drie wordt er over Vedior het meest geklaagd, gevolgd door Randstad en Start. In absolute aantallen prijkt marktleider Randstad bovenaan, gevolgd door Vedior, Start, Manpower, Adecco en Content. Westerhof stelt dat Randstad en Vedior veel soepeler met gemelde klachten om gaan. Bij Start loopt dat veel moeizamer. Een woordvoerder van Start zegt dat er soms ,,intepretatieverschillen'' zijn over de ingewikkelde wet. ,,Die zijn allemaal in overleg opgelost.'' (ANP)