Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Pools hervormingsplan economie

De regering van Polen heeft gisteren een tienjarenplan voor economische hervorming aanvaard dat moet leiden tot een jaarlijkse groei van ten minste 6 procent tot 2010. Dat heeft minister van Financiën Leszek Balcerowicz, de architect van de `shocktherapie' die Polen na de communistische periode toepaste, meegedeeld. De twee belangrijkste doelen van het plan – dat ook moet resulteren in een sterke banengroei – zijn evenwicht in de overheidsbegroting binnen vijf jaar en vermindering van de inflatie tot 4 procent per jaar. De Poolse inflatie is vorig jaar voor het eerst sinds de val van het communistische regime in 1989 beneden de 10 procent uitgekomen. (AP)