Krajicek wacht op eerste test

Met een soepele demonstratie van servicevolleyspel heeft Richard Krajicek gisteren de twijfels verdreven na zijn vroegtijdige uitschakeling op het grastoernooi van Rosmalen. Op baan 1 van Wimbledon joeg de 27-jarige tennisser de Noor Christian Ruud in drie sets (6-2, 6-3 en 6-1) over de kling. ,,Mijn tegenstander liet me goed spelen, hij was niet erg gevaarlijk'', sprak Krajicek bescheiden in de wetenschap dat hij op Wimbledon nog niet is getest. Illustratief voor zijn gretigheid was een wonderschoon punt op 3-1 in de derde set, toen hij uitgleed bij het net om Ruud vervolgens toch nog te passeren.

Op wellicht zijn laatste Wimbledon-toernooi bereikte ook Paul Haarhuis de tweede ronde. De 33-jarige routinier versloeg de Marokkaanse gravelspecialist Hicham Arazi in drie sets: 7-6, 6-3 en 6-1. Peter Wessels moet vandaag op herhaling tegen de Duitser Tommy Haas. De partij werd bij een 2-2 stand in sets gestaakt vanwege invallende duisternis. John van Lottum liet het niet op een verlenging aankomen. Hij beleefde op baan 14 van Wimbledon een afgang tegen de Australische qualifier Sandon Stolle.

Nadat de opvallend timide Van Lottum in de eerste set een 5-3 voorsprong had verspeeld en in de tiebreak nog eens twee setpoints miste, verlangde hij na een dubbele fout op 9-8 al hevig naar een lange vakantie. In drie sets (7-6, 6-3 en 6-1) onderstreepte Van Lottum zijn vormcrisis, waardoor hij flink zal zakken op de wereldranglijst.

De nummer 298 van de ranking zorgde gisteren bijna voor een sensatie tegen Boris Becker, die tijdens zijn afscheidstoernee nog één keer Wimbledon wilde bezoeken. De Brit Miles MacLagan had echter aan drie matchpoints niet genoeg tegen de 31-jarige Duitser, die in vijf sets aan een echec ontsnapte.