GIA belooft `zondvloed van bloedbaden'

De Algerijnse Gewapende Islamitische Groep (GIA) heeft gisteren aangekondigd haar gewapende strijd in en buiten Algerije te intensiveren. In een communiqué dat gisteren werd afgedrukt in de Arabische krant Al-Hayat zette de GIA zich fel af tegen het besluit van de gewapende arm van het fundamentalistische Front van Islamitische Redding, het Leger van Islamitische Redding (AIS), om definitief de wapens tegen het regime in Algiers neer te leggen. Het AIS bracht dit besluit twee weken geleden over in een brief aan president Bouteflika. De GIA, die in Algerije zelf geconcentreerd is in Algiers, het gebied ten zuiden daarvan en in het westen van het land, heeft ook cellen in Europa. De GIA belooft regeringen ,,een zondvloed van terreur en bloedbaden''. (AFP)