Fietser doodgeschoten na ruzie in verkeer

Een 30-jarige Amsterdammer is gisteravond doodgeschoten na een ruzie in het verkeer. De twee daders van circa 25 jaar oud zijn gevlucht op een bromfiets.

De schietpartij deed zich voor op de brug tussen de Nassaukade en de Spaarndammerstraat, bij het Westerpark in Amsterdam. De twee blanke mannen hadden daar volgens getuigen ruzie met de fietser. Een van de twee mannen op de bromfiets trok daarbij een pistool en schoot de fietser neer. De man overleed op weg naar het ziekenhuis. De verdachten en het slachtoffer hadden even daarvoor ook ruzie gehad op het Haarlemmerplein bij de Haarlemmerpoort. De politie gaat ervan uit dat ze elkaar niet kenden en dat ze het met elkaar aan de stok hadden gekregen na een incident in het verkeer.

In Amsterdam overleed eind vorig jaar ook al een man na een verkeerstwist. In de Damstraat was de 25-jarige Nadeem Rana uit zijn auto gestapt nadat een fietser niet uit de weg wilde gaan. De fietser stak hem vervolgens dood. De 35-jarige dader bleek een drugsverslaafde, zwaar onder invloed van cocaïne en xtc. De rechter veroordeelde hem in mei tot zeven jaar gevangenisstraf. Na de dood van Rana hielden familie en vrienden een stille tocht in de binnenstad.

De politie noemt het nieuwste incident ,,bizar''. Op de zaak zijn veertien rechercheurs gezet.