Libië overweegt schadevergoeding

Volgens een gezaghebbend Arabisch weekblad is de Libische regering bereid om 40 miljoen dollar schadevergoeding te betalen aan de verwanten van de slachtoffers van een bomaanslag op een passagiersvliegtuig van de Franse maatschappij UTA in 1989. Het in Londen uitkomende Al-Wasat meldde gisteren dat Libië en Frankrijk de bijzonderheden van een desbetreffende overeenkomst – die zou neerkomen op Libische aanvaarding van de verantwoordelijkheid voor de aanslag – al hebben uitgewerkt. In maart bevond een Franse rechtbank zes Libiërs bij verstek schuldig aan de aanslag op 19 september 1989 op het toestel, dat onderweg was van Parijs naar Congo. Bij de aanslag vielen 170 doden. De Libische leider Gaddafi leverde afgelopen april twee verdachten van de bomaanslag op een Amerikaans vliegtuig boven Lockerbie voor berechting door een Schotse rechtbank in Nederland uit. Gaddafi is in hoog tempo bezig de relaties met de wereld te herstellen. (AP)