Duitse schilder Hann Trier overleden

In zijn huis in Toscane is op 14 juni de Duitse schilder Hann Trier (83) overleden. Hij werkte in een abstract-expressionistische stijl, met beide handen, die geïnspireerd was op de dansritmes die hem tijdens een reis naar Latijns-Amerika waren opgevallen.

Trier, die in 1915 in Düsseldorf werd geboren en zijn opleiding kreeg aan de academies van Düsseldorf en Berlijn, bracht een aantal grote plafondschilderingen op zijn naam, zoals in de bibliotheek van de universiteit van Heidelberg, de hal van het gemeentehuis van Keulen en het slot Charlottenburg in Berlijn, de stad waar hij tientallen jaren les gaf. Hij kreeg er onder anderen de later bekendere schilders Georg Baselitz en Elvira Bach in de klas.

Trier ging zijn eigen weg en wilde niet tot een stroming worden gerekend. Behalve kleurrijke, beweeglijke schilderingen, laat hij ook grafiek, houtsneden en etsen, na, waaraan Franse en Duitse literaire werken ten grondslag liggen.