Agenten en New Age-aanhangers slaags bij Stonehenge

Britse agenten en zo'n tweehonderd New Age-aanhangers zijn vanochtend, tijdens de dageraad van de langste dag van het jaar, slaags geraakt bij het prehistorische monument van Stonehenge, gelegen in het graafschap Wiltshire.

Het traditionele verbod om de stenencirkel te betreden was dit jaar voor het eerst opgeheven, waardoor enkele tientallen druïden tussen de stenen de nieuwe dag mochten verwelkomen. Massaal opgekomen zonaanbidders zonder druïdepapieren eisten echter ook toegang, forceerden een politiekordon en beklommen enige tijd de granieten stenen.

De politie arresteerde 23 demonstranten. Tenminste een agent raakte gewond alsmede enkele demonstranten.

Door het tumult moest de zon het tijdens zijn opkomst zonder druïden stellen.

(Foto Reuters)