Wijnbergen: geen ontslag

Willem Wijnbergen spreekt in de krant The Los Angeles Times tegen dat hij ontslag heeft genomen als managing director van de Los Angeles Philharmonic Associaton, zoals bestuursvoorzitter Barry Sanders deze week bekendmaakte. De onduidelijkheid die is ontstaan, komt voort uit een brief die Wijnbergen via zijn advocaat naar de directie heeft gestuurd. De Nederlander wil duidelijkheid over een `aantal zaken' waarover zowel hij als de directie niets wil zeggen.

Wijnbergen, de voormalige directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest die nu in Nederland op vakantie is, zegt dat de raad van bestuur tot het einde van deze maand heeft om stappen te ondernemen. Volgens Barry Sanders gaat het echter om een ontslagbrief waarover hij zeer verbaasd was. ,,We hadden het liever niet gehad. We hebben ervoor gekozen zijn ontslag te accepteren in plaats van met hem te discussiëren over de vraag of hij nou wel of niet zijn ontslag heeft aangeboden.''

Wijnbergen, die vijftien maanden geleden in Los Angeles begon, gaat ervan uit dat het geschil nog kan worden opgelost. ,,Ik ga terug naar kantoor tot mij anders is verteld. Eén ding is zeker: het is nog niet voorbij.'' (ANP)