Selectie: Radio

Vroege vogels. Milieuminister Jan Pronk, natuurmonumenten-voorzitter Herman Wijffels en Wereld Natuurfonds-voorzitter Hans Voortman kijken naar de toekomstige inrichting van Nederland in de 21ste eeuw. De uitzending komt live uit kasteel Groeneveld in Baarn. Radio 1, 8.08-10.00u.

Radio 1-journaal. Demissionair premier van België Jean-Luc Dehaene praat over de gifkippen en de politieke crisis in België. Verder de nieuwe minister van Landbouw Laurens Jan Brinkhorst over de grenzen aan het Poldermodel, de overlegcultuur, de reorganisatie op het departement en de positie van D66. Radio 1, 12.30-13.00u. & 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Discussie over kinderfilms en kinderacteurs met onder anderen de regisseurs Maria Peters en Esmee Lammers, kinderbegeleidster Mariëtte van Eijkenburg en acteur Nick Majoor. Radio 2, 16.02-18.00u.

Siegfried. Rechtstreeks uit het Muziektheater in Amsterdam Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en tenor Heinz Kruse als Siegfried. Radio 4, 17.15-23.00u.

Volgspot. Acteur Olaf Malmberg praat over zijn titelrol in het toneelstuk Peer Gynt van Henrik Ibsen door het Theater van het Oosten. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & Vertier. De laatste live-uitzending van dit seizoen komt rechtstreeks van De Parade op het Museumparkterrein in Rotterdam. Met o.a. als gasten comédienne Loes Luca, acteur Peter Blok, choreograaf Thom Stuart, tentoonstellingmaker Wim van Sinderen, schrijver Karel Eykman en dichteres Jana Beranová. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Gesprek met architect Cees Dam die bekend werd door zijn ontwerpen voor de Amsterdamse Stopera, een woontoren bij de Scheveningse boulevard en het belastingkantoor op de Kop van Zuid in Rotterdam. Maandag, Radio 5, 17.02-17.50u.