Selectie: Radio

Latijns-Amerikaanse muziek. Slot van de serie behandelt de muziek in de Andeslanden Peru, Bolivia, Ecuador, Chili en Colombia. Muziekantropoloog Elisabeth den Otter geeft uitleg. Radio 5, 15.30-16.00u.

Weekendcafé. Onder anderen cabaretier Rob Kamphues over zijn toekomstplannen, filmer Peter Delpeut over zijn film Diva Dolorosa en Kees 't Hart over zijn boek De Revue. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot-live. Componist Harry Bannink laat o.a. nummers horen van het Rosenberg Trio, Cor Bakker, Jules de Corte, Jasperina de Jong en Willem Nijholt. Radio 2, 22.02-24.00u.

Midzomernachtconcert. Rechtstreekse uitzending van het eerste van drie openluchtconcerten door het Nederlands Blazers Ensemble in de tuin van kasteel Groeneveld in Baarn. Uitgevoerd wordt Mozarts befaamde serenade in Bes, beter bekend als de Gran Partita met wellicht het mooiste adagio ooit geschreven. Radio 4, 0.02-1.00u.

Easy listening. Count Basie met Beatle bewerkingen, Sarah Vaughan in filmsongs van Henry Mancini, de acteur Mandy Patinkin met songs van Joodse componisten, jaren vijftig close harmony van The Hi-Lo's en de vergeten zangeres Gloria Lynne. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.