Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Muziektheater

MUZIEKHEATER

Peter Sellars besluit zijn driedelige Strawinsky-serie bij de Nederlandse Opera met een verzamelvoorstelling van zes `bijbelse stukken', gedirigeerd door Reinbert de Leeuw.

,,In Sellars' visie op de `Bijbelse stukken' wordt de tamelijk geëxalteerde inhoud van de muziek in meest strakke, soms ritueel aandoende choreografieën geïllustreerd. [...] Omdat Sellars' verbeelding [...] drijft op de kracht van de eenvoud, loopt de genietbaarheid van de verschillende werken sterk uiteen.'' Mischa Spel, 15 juni 1999

Carre Amsterdam: 19, 20/6; Muziektheater Amsterdam 24, 26, 28, 30/12.