Wrow! Weer een weerwolfje

De nieuwe Dolfje weerwolfje is uit! Voor wie het niet weet: Dolfje weerwolfje is de hoofdpersoon uit en boek van de Nederlandse griezel-kinderboekenschrijver Paul van Loon, die in zijn vrije tijd ook gitarist is in een rockband. Hij had een liedje geschreven, om samen te zingen met V.O.F.de Kunst, dat ging over een jongetje dat bij volle maan ineens een weerwolf wordt- hoewel weerwolf: hij wordt een klein wit weerwolfje, met zijn brilletje nog op, zoals hij dat ook gewoon als Dolfje op heeft. Dolfje weerwolfje rijmt leuk, en Van Loon werkte het liedjes-idee uit in een boek. Een grappig spannend boek voor 7-jarigen. Bij dat eerste boek zat ook de cd met dat liedje. Dolfje weerwolfje won vorig jaar de Kinderjury-prijs. Nu is het tweede deel van Dolfje weerwolfje verschenen, waarin Dolfjes vriendin Noura (met een huid van koffie-met-melkkleur) ook een belangrijke rol speelt. Het is natuurlijk niet voor niets dat Dolfje deel 2 deze maand is verschenen: het is namelijk de maand van het spannende boek, ook voor kinderen. Volgende week daarom een stuk over het spannendste boek van dit jaar voor kinderen (en volwassenen): de tovenaarsleerling met een brilletje Harry Potter.