Wereldnieuws

SENSATIONEEL – Stephen Gately (23) van de populaire Ierse jongensgroep Boyzone heeft deze week bekendgemaakt dat hij homo is. Hij deed dit eerst via de officiële Boyzone-website (www.boyzone.co.uk). Een dag later vertelde de zanger in een interview met The Sun over zijn geaardheid en zijn relatie met de Nederlandse Eloy de Jong (26). De Jong is bekend van de inmiddels opgedoekte boyband Caught in the Act, die vooral in Duitsland succes oogste.

De reden dat Gately `uit de kast' kwam, was dat hij het vermoeden had dat een krant een sensationeel verhaal over zijn seksuele voorkeur zou plaatsen. Hij vertelde: ,,Ik wilde dat mijn fans op de hoogte zouden zijn van de feiten omtrent mij en Eloy voordat iemand de kans kreeg de verdraaide versie van de werkelijkheid te publiceren.''

IMMOREEL – Ex-Spice Geri Halliwell, hersteld van oververmoeidheid, heeft haar werk als ambassadrice van de VN weer opgepakt. Eerder zegde ze de erebaan op omdat ze het te druk had met haar solocarrière. Halliwell bezocht deze week de Filippijnen om veilige seks en het gebruik van condooms te promoten. Volgens de VN is de Filippijnse bevolking een van de snelst groeiende ter wereld en kan het tekort aan condooms leiden tot aids-epidemieën.In de Filippijnen is driekwart van de bevolking katholiek.

Katholieke leiders hebben Halliwells bezoek veroordeeld als immoreel. Het hoofd van de katholieke kerk, kardinaal Sin, omschreef condooms als boosaardig en alleen geschikt voor dieren. De geestelijken spraken ook schande van Halliwells clip waarin ze gekleed gaat als non.

RECORDBEDRAG – Het recordbedrag voor Hollywood-memorabilia werd afgelopen zaterdag tijdens een veiling neergeteld door Michael Jackson. Hij betaalde 1,542,500 dollar voor de Oscar die producent Selznick in 1940 ontving voor de klassieker Gone with the wind. De geschatte opbrengst lag tussen de 200.000 en 300.000 dollar. Een jurk die door Vivian Leigh werd gedragen in dezelfde film bracht op de veiling ruim negentigduizend dollar op.

BRADYMOEDER – Florence Henderson, beter bekend als Carol Brady uit de jaren zeventig-serie The Brady Bunch, gaat een nieuwsprogramma presenteren. De immer vrolijke Bradymoeder wordt co-presentator van het nieuwsprogramma Later Today van de NBC. In de herfst zal de eerste aflevering op de Amerikaanse televisie te zien zijn.

The Brady Bunch liep van 1969 tot 1974 en werd in Nederland uitgezonden onder de titel Wat een familie.

PUBLIEKSTREKKERS – Een film met Tom Hanks in de hoofdrol heeft volgens 135 anoniem gebleven internationale filmbonzen het meeste kans op commercieel succes. Vorig jaar kreeg Hanks nog een vierde plaats toebedeeld. Mel Gibson is na Hanks de acteur die volgens de filmbonzen het meeste publiek trekt, Tom Cruise bezet in het jaarlijkse overzicht de derde plaats. Vorig jaar was hij nog de acteur met het grootste commerciële potentieel. In de top 100 van publiekstrekkers deden de vrouwen het beduidend minder goed dan de mannen. Julia Roberts is met de achtste plaats de enige vrouw in de top 10.