Renners TVM procederen tegen Tour-directie

De wielrenners van TVM beginnen een civiele procedure tegen de directie van de Société du Tour de France. De coureurs van de Nederlandse wielerploeg eisen dat zij alsnog een startbewijs krijgen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De Tour-directie onthield TVM woensdag een uitnodiging. TVM zou zich vorig jaar onsportief hebben gedragen door de Franse ronde op Zwitsers grondgebied te verlaten.

Kopman Jeroen Blijlevens is ontstemd over het besluit van de Tour-directie. ,,We laten het er niet bij zitten. In de rennersgroep is de teleurstelling bijzonder groot. Wij wensen met alle ambities naar Frankrijk te gaan'', zegt Blijlevens. De renners van TVM beroepen zich op het recht op arbeid en hekelen de monopolistische houding van de Tour-directie. (ANP)