Protest tegen Oostenrijk rijverbod

De belangenorganisatie voor het wegvervoer, Transport en Logistiek Nederland, is fel gekant tegen de plotselinge uitbreiding van het rijverbod in Oostenrijk. Gisteren werd bekend dat van 15 juni tot en met 15 september tijdens de weekeinden geen vrachtwagens in Oostenrijk mogen rijden. TLN verwacht dat de maatregel komend weekeinde ongeveer 100 bedrijven zal duperen. Het oorspronkelijk verbod gold vanaf 1 juli tot 1 september. De bedrijven hadden op een doortocht gerekend, maar zullen nu moeten wachten of honderden kilometers omrijden. Een wachtdag van een vrachtwagen kost ongeveer 1.000 gulden.

Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren, mogen ook niet meer op vrijdag door het alpenland rijden. TNL vermoedt dat het land deze maatregel heeft genomen omdat het geschrokken is door de vele doden als gevolg van de brand in de Tauerntunnel. (ANP)