Philipszaal wil meer subsidie

Voor een volwaardig muziekaanbod in de Haagse Dr. Anton Philipszaal en de Nieuwe Kerk is de komende vier jaar een ruime verdubbeling nodig van de gemeentelijke subsidie tot ruim 1,3 miljoen gulden. Dat staat in het vrijdag gepresenteerde beleidsplan 1999-2004 van de Stichting Programmering Muziekcentrum Den Haag. Met de financiële impuls wil de stichting het muziekaanbod verbeteren en variëren. Naast het Residentie Orkest, de vaste bespeler van de Dr. Anton Philipszaal, moet het aantal kleine en grote evenementen in de zaal worden uitgebreid. Hetzelfde geldt ook voor de Nieuwe Kerk, een podium voor kamermuziek. Verder streeft de stichting ernaar de komende jaren meer accent te leggen op jazz en wereldmuziek. Een aantrekkelijk programmering is volgens de stichting van groot belang om publiek te binden aan de zalen. (ANP)