PASTA MET BAARS EN GARNALEN

Kook de verse pasta in 3 tot 4 minuten bijtgaar in een grote pan kokend, gezouten water. Spoel de pasta onder de koude kraan af. Doe er wat olijfolie en citroenolie bij zodat de pasta soepel blijft. Dek de kom af en bewaar op kamertemperatuur. Leg de roodbaarsfilets in een magnetronschaal. Giet er een beetje witte wijn over en bestrooi met de citroenpeper (die kunt u kopen of zelf maken door versgemalen zwarte peper met de fijngeraspte schil van een citroen te mengen). Leg het deksel op de schaal en zet 4 min. in de magnetron op 100% (650 watt), tot de vis net gaar is. Zet de filets anders op een vuurvaste schaal met de wijn en citroenpeper in een stoompan en stoom ze in 5 min. gaar. Zet de filets afgedekt weg en bewaar het nat voor de vinaigrette. Rooster de paprika's 20 min. tot ze geblakerd zijn. Laat ze onder een theedoek afkoelen. Verwijder het vel en zaad en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in repen en bewaar het sap. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droog Tefalpannetje op een matig vuur. Doe ze in een kom. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom en klop tot een homogeen geheel. Maak nu de ansjovismayonaise: doe alle ingrediënten voor de mayonaise behalve olie en water in een keukenmachine en draai tot alles gemengd is. Giet er al draaiend geleidelijk de olie bij en dan het hete water tot u een dikke mayonaise. De mayonaise kan ook met een elektrische handmixer of garde worden gemaakt. Stamp in dat geval de ansjovis eerst tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 soepborden en sprenkel er vinaigrette over. Breek de vis in stukjes en strooi ze met de garnalen over de pasta. Verdeel de paprika over de borden en sprenkel er de rest van de vinaigrette over. Garneer met pijnboompitten en gesnipperde bieslook. Geef de ansjovismayonaise apart.