Leverancier ontkent probleem Cola-koolzuur

AGA Gas, de Zweedse leverancier van koolzuurgas aan Coca-Cola België, ontkent dat er problemen zijn met hun producten.

De Nederlandse vestiging van AGA Gas in Roosenberg heeft volgens AGA Gas-woordvoerder in Zweden Maris Sedleniks het koolzuur aan Coca Cola geleverd, dat de vergiftigingsverschijnselen heeft veroorzaakt.

Dinsdag noemde de directeur van Coca Cola België, Philippe Lefant, tijdelijke problemen met het gas in de Coca Cola vestiging in Antwerpen-Wilrijk als een van de oorzaken van de vergiftigingsverschijnselen in België.

De Belgische minister van Volksgezondheid handhaaft het verbod op de verkoop van Coca Cola, Fanta en Sprite.

De minister vindt de verklaring van de frisdrankgigant voor de gezondheidsproblemen die het drinken van Coca Cola de afgelopen weken heeft veroorzaakt onvoldoende. De Belgische Eetwareninspectie en de Hoge Gezondheidsraad moeten nu in samenwerking met Coca Cola achterhalen wat er is mis gegaan.

De verkoop van andere producten van Cola, zoals Minute Maid, Aquarius en Nestea is in België na gisteren inmiddels wel weer toegestaan.