Krajicek financiert eigen tennisploeg

Toptennisser Richard Krajicek heeft een eigen ploeg opgericht waarin hij de talenten Peter Wessels en Edwin Kempes de kans wil geven de sprong naar de mondiale top te maken. Het initiatief wordt ondersteund door verzekeraar Zilveren Kruis, sponsor van de Nederlandse tennisbond. Dankzij Krajicek kunnen Wessels en Kempes een eigen coach naar de toernooien meenemen. Nick Carr gaat het duo onder supervisie van Krajicek en zijn trainer Rohan Goetzke begeleiden. Daarnaast kunnen de twee spelers beschikken over de vaste begeleiding van Krajicek, onder wie fysiotherapeut Jan Naaktgeboren en arts Peter Vergouwen.

Op het grastoernooi van Rosmalen was de als derde geplaatste Krajicek gisteren te sterk voor de Italiaan Vincenzo Santopadre: 6-3 en 7-6. De oud-winnaar van Wimbledon ontmoet in de kwartfinale de als vijfde geplaatste Duitser Tommy Haas die met 7-6 en 6-1 won de Tsjech Daniel Vacek.

In het vrouwentoernooi plaatste Miriam Oremans zich ten koste van Kristie Boogert voor de halve finale. Ze won het Nederlandse onderonsje met 6-4 en 6-3. In de halve eindstrijd treft Oremans de Kroatische Silvija Talaja. In de andere halve finale speelt de Bulgaarse Magdalena Malejeva tegen de Amerikaanse Kristina Brandi. (ANP)