Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Dames niet in kleedhok mannen

Vrouwelijke sportjournalisten zijn niet meer welkom in de kleedkamer van de Noorse voetbalclub Rosenborg Trondheim. Ze moeten voortaan op de gang wachten tot de spelers van de zevenvoudig kampioen hebben gedoucht en zijn aangekleed. In Noorwegen is het gebruikelijk dat journalisten na afloop van de wedstrijd in de kleedkamers hun interviews afnemen. ,,De enige vrouw die mij naakt mag zien, is mijn echtgenote'', zei aanvoerder `Mini' Jakobsen. (Reuters)