Bod BNP op SG/Paribas toegestaan

De Franse bank Banque Nationale de Paris (BNP) mag het vijandige overnamebod op Société Générale (SG) en Paribas doorzetten. Dat heeft een Franse rechter gisteren bepaald. De uitspraak is er één uit een reeks van juridische gevechten. Nadat Paribas en SG eerder dit jaar tot een fusie hadden besloten, kwam BNP met een bod op de gehele combinatie. De rechter noemde dit laatste bod ,,niet oneigenlijk''. Afgelopen maandag besloot SG het bod op Paribas te verhogen. Naast de afgesproken ruilverhoudingen (vijf aandelen SG voor acht aandelen Paribas) krijgt de aandeelhouder van Paribas ook nog eens 75 euro in contanten per acht aandelen. Door deze verhoging is het bod van SG aantrekkelijker dan het voorstel van BNP die naar verwachting volgende week zal reageren. (Redactie Economie)