Vrijvogels

Een Surinaamse, een Fries, een Amerikaanse, een Marokkaan en een Braziliaan komen voor een week naar een asielzoekerscentrum en worden vogels: vrijvogels. Ze zitten hoog op hun tent en lokken ieder een deel van het publiek. De ene vertelt, de ander danst of zingt. De vogels zijn uit hun land gevlucht omdat er oorlog was en samen besluiten ze op zoek te gaan naar een leider, een koning, die hen een goed bestaan kan verzekeren. Daarvoor reizen ze door zandwoestijnen, over oceanen en langs zeven valleien. En het publiek reist mee.

Vrijvogels is een voorstelling door het Waterhuis voor iedereen vanaf 6 jaar en wordt gespeeld in de open lucht voor bewoners van asielzoekerscentra, schoolkinderen uit de omliggende gemeenten en een `vrij' publiek.

Op 19 juni in Asielzoekerscentrum Stijen, Edisonweg 1 om 11u en 14u30 (de toegang is gratis). Op 26 juni om 14u30 en 19u30 en 27 juni 14u30 in Asielzoekerscentrum Hellevoetsluis, Fazantlaan 6. Kaarten ƒ5 voor kinderen en ƒ10 volwassenen.

Inlichtingen over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar de Agenda van NRC Handelsblad, Postbus 8987,

3009 TH Rotterdam.

Samenstelling

Tonny Schoemaker

    • Tonny Schoemaker