Spanje

PHE99

Na het grote succes van vorig jaar wordt nu voor de tweede keer PhotoEspaña gehouden, een breed opgezette fotofestival in Madrid met in totaal zeventig tentoonstellingen van meer dan 300 internationale topfotografen, filmprojecties, debatten, workshops en straat-aktiviteiten.

Getracht wordt om het record te breken dat vorig jaar werd gevestigd met het tentoonstellen van meer dan 5000 foto's. De meeste tentoonstellingsruimten bevinden zich op en rond de Paseo de Castellana, Madrids centrale verkeersboulevard.

Speciale vermelding verdient zondag 27 juni, wanneer tussen tien uur `s ochtends en drie uur `s middags duizenden fotografen, zowel amateurs als profesionals, hun favoriete foto tentoonstellen in het Retiropark.

Informatie via het toeristenbureau, 00-34913601320 danwel internet www.photoes.com. T/m 18 juli.

Xacobeo 99

Bedevaartgangers die dit jaar de weg naar Santiago de Compostella volgen zien bij het eindpunt hun wandeling beloond met een reeks speciale muziekconcerten die de millennium-wisseling extra luister bij moet zetten. Wie de Rolling Stones heeft gemist (15 juni) kan nog terecht bij The Chieftains (24 juni), Cubaanse ritmes van Compay Segundo (2 juli), Dover (11 juli) of Elton John (14 juli). Ook niet bedevaartgangers zijn welkom. Santiago de Compostela, Auditorio Monte del Gozo.

Inl 00-34917216140.

Klassiek Theater

Op het tiende festival van klassiek theater in Cácares, Extremadura staan niet alleen stukken van Shakespeare op het programma, maar natuurlijk ook de Spaanse klassiekers: Lope de Vega, Calderón en Tirso de Molina. Naast het toneel ook muziek, dans en speciale maaltijden. T/m 27 juni op de Plazas de San Jorge en Las Veletas.

Inl en res 00-34927212949.

En verder

Dierentuin van Barcelona in het Parc de Ciutadella (Ciutat Vella), geopend van 9u30 tot 19u30 met speciale kindertuin en de albino-gorilla Copito de Nieve. Daarna naar Port Vell, het oude havenfront van de stad om in een ruime selectie van restaurants aan het water een hapje te eten.