Schoolreis: de leukste dag van het hele jaar

De 59 kinderen van groep één tot en met vijf van de Roncallischool te Balgoij waren er al weken van te voren mee bezig. Ze mochten plaatjes meenemen van dolfijnen en de liedjes `Met de bus' en `De allerleukste schooldag' kennen ze allemaal uit het hoofd als de bussen vertrekken naar het Dolfinarium Harderwijk.

Ieder jaar gaan de kinderen van de Roncallischool op reis of op kamp. Het reisje naar Harderwijk kost de ouders dit jaar vijftig gulden per kind. De oudere scholieren reizen op dezelfde dag met de trein naar Den Haag.

Het feest voor de kinderen in de onderbouw begint al in de dubbeldekker waar ze van de leraren veel over gehoord hebben, maar nog nooit in hebben gezeten [1]. Daan van Haren (8) gaat met zijn vriendje Rudi speciaal achterin zitten om naar de auto's te kunnen zwaaien. De zakjes snoep en de rolletjes Mentos komen al snel uit de felgekleurde rugzakjes.

De dolfijnenshow is ,,heel leuk'' en om de robben moet ze heel hard lachen, maar het ,,aller-leukste'' vindt Suzanne Derks (7) nog de speeltuin. Vorig jaar gingen ze namelijk naar het Land van Ooit ,,en daar konden we niet spelen''. Ook bij het moeras mogen de kinderen hun gang gaan. [2]

De 3D-film van de piratenshow is de absolute favoriet van Daan: ,,We kregen een bril op en toen kwamen er beesten heel dicht op ons af en toen kwam er een spin en het leek net alsof die ons op ging eten. Toen de bijen kwamen gingen de stoelen trillen. Dat was wel een beetje eng.'' Als aan het eind van de dag de pakjes Taxi en de boterhammen op zijn is het tijd om de frietjes op te halen [3], die bij het toegangskaartje zijn inbegrepen. De eerste vermoeidheid slaat daarna toe [4]. Op weg naar huis vallen de meeste kinderen in slaap [5].