Pakistan plaatst zich voor finale WK cricket

Pakistan heeft op zeer overtuigende wijze de finale van het wereldkampioenschap cricket bereikt. Nieuw Zeeland werd gisteren in Manchester met negen wickets verslagen. Bowler Shoaib Akhtar (3 voor 55) en batsman Saeed Anwar (113 not out) waren de uitblinkers. De Pakistanen, die door duizenden uitzinnige fans werden gesteund, spelen in de finale tegen de winnaar van de halve finale van vandaag tussen Australië en Zuid-Afrika. In 1992 won Pakistan de wereldtitel.

Nieuw Zeeland, dat de toss won, leek gisteren met 241 voor 7 nog alle uitzichten te hebben op de overwinning. De eerste twee batsmen van Pakistan, Anwar en Wajahatullah Wasti, gaven de vijandelijke bowlers geen enkele kans. Samen kwamen ze tot 194 runs, een WK-record. Het oude record stond op naam van de Zuid-Afrikanen Kirsten en Hudson tegen Nederland in 1996. In de 48ste over passeerde Pakistan het totaal van Nieuw Zeeland: 242 voor 1.