Kinderparade

Wiellie Wiebbel is een mannetje dat in een grote bol woont op een groene grasmat. Hij heeft twee vriendjes, Rakje het slakje, die graag hardloper wil worden en Niertje het Piertje die in de grond woont en zo verdrietig is dat iedereen hem kan horen huilen. Samen met de kinderen probeert Willie hem weer vrolijk te krijgen met een dansje en met muziek. Wiellie Wiebel is een van kindervoorstellingen op de (Kinder)parade, die deze zomer met een stoet vrachtwagens en tractoren met mooi gekleurde tenten en toneelspelers door Nederland reist. Van 19 juni t/m 15 aug worden er in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam elke middag om 15u voorstellingen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar gegeven en op zondag en woensdag om 15u wordt er een uitgebreide Kinderparade gepresenteerd door Meneertje Peertje en Miss Milly. Verder zijn er workshops: zo bouw je bij Tobias Timmerman je eigen theater, waarvoor je zelf een verhaal verzint, een decor maakt en daarna zelf uitvoert. Kan je zingen, speel je een instrument of maak je mooie of gekke liedteksten speel dan samen muziek met de Lollies. In de Keukenworkout is het zweten geblazen. Gekleed in schort en zwaaiend met de afwasborstel werk je aan de spiergroepen in je lichaam in een dansworkshop vanaf 4 jaar. En in het Verhalenradje kan je iedere middag naar een verhaal luisteren dat je zelf hebt uitgezocht.

*De Parade van 19 t/m 27 juni in het Museumpark, Rotterdam, 3 t/m 11 juli in het Zuiderpark, Den Haag, 17 t/m 25 juli in Park Nieuweroord, Utrecht en 31 juli t/m 15 aug in het Martin Luther Kingpark, Amsterdam. Op de Kinderparade wordt met Parade-muntjes betaald, die voor ƒ1,50 per stuk bij de kassa te koop zijn. Voorstellingen kosten meestal 3 tot 4 muntjes, Verhalenradje of workshop 1 tot 4 muntjes. Voor volwassenvoorstellingen zie de rubriek Hier en Daar.

Inl 033-4654577.