Kinderboeken

Er waren eens drie apothekertjes,

die werkten de hele week,

met potjes en poeiers en bekertjes

in Goes in de apotheek

Totdat ze verklaarden, op zeven april:

En dit is de laatste pil!

Wie weet uit welk boek dit gedichtje komt? Op de Kinderboekenmarkt op 20 juni van 10-17u in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een speurtocht uitgezet, waar je moet raden uit welk boek de gedichten, versjes of zinnen komen die op de bordjes staan. Verder staan er zo'n zestien kinderboekenwinkels met tweede handsboeken en lezen kinderboekenschrijvers voor uit eigen werk o.a. Hans Kuyper, Hanna Kraan (Verhalen van de boze heks), Aad Wieman en het duo Arjan Becht en Geert van den Burg zingen liedjes van Annie M.G.Schmidt.

*Kinderboekenmarkt in het Nederlands Openluchtmuseum, Schelmseweg 89, Arnhem op 20 juni van 10-17u. Toegang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar ƒ12,50 daarboven ƒ18. Inl 026-3576273. (Drie apothekertjes is van Annie M.G. Schmidt)