Banken kunnen koersval van Libertel niet stoppen

Het bankensyndicaat dat Libertel (mobiele telefonie) naar de beurs heeft gebracht slaagt er niet in om, via aankopen, de koers overeind te houden. Het fonds daalde gisteren 5 procent tot 19,95 euro en noteerde vandaag tegen het middaguur nog eens 30 eurocent lager. Dinsdag, sloot de koers op 21 euro, gelijk aan de uitgifteprijs die dag.

Volgens ingewijden zijn de verkoopopdrachten vooral van syndicaatsleden en grote beleggers afkomstig. Ook gaan geruchten dat speculatieve beleggingsfondsen uit de VS op verdere koersdaling van Libertel uit zijn. ,,Het feit dat zo'n sterk syndicaat, onder leiding van Goldman Sachs en ING, de koers moet laten lopen geeft aan dat het aanbod aan aandelen erg groot is'', aldus een analist.

ING heeft met de herplaatsing van 22,5 procent in Libertel, het grootste deel van haar belang, circa 1,5 miljard euro (3,3 miljard gulden) geïncasseerd.