Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkeer en infrastructuur

Vrachtwagen veroorzaakt file

Een gekantelde veewagen, die was geladen met stierkalveren, heeft vanochtend vanaf zes uur ter hoogte van knooppunt Zonzeel beide rijstroken van de A16 in de richting Rotterdam geblokkeerd. De stremming was omstreeks half tien voorbij. Het ongeval veroorzaakte grote vertraging voor het verkeer. De chauffeur raakte bij het ongeluk gewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Naar schatting veertig tot vijftig kalveren waren ontsnapt uit de vrachtauto. De politie had zeker een uur nodig om de kalveren te vangen. Zeventien dieren hebben het ongeval niet overleefd. (ANP)