Selectie: Radio

Andersdenkenden. Staatssecretaris Rick van der Ploeg en de zanger Gordon praten over de levensbeschouwing uit hun jeugd. Radio 5, 21.02-21.25u.

De Avonden. Na het gesproken uitzicht van oud-journalist Herman van Run een verhaal van Arnon Grunberg. Verder een gesprek met filmer Peter Delpeut over zijn boek Diva Dolorosa en met Eelco Punia over zijn essay-bundel Waterloo, Verdun, Auschwitz. Ook opnamen van de Engelse groep The Tiger Lillies. Radio 5, 22.05-24.00u.

Knetterende letteren. O.m. een gesprek met vertaler Hans Boland over zijn onlangs verschenen boek Russische zon over Ruslands grootste dichter Poesjkin. Verder IJslandse poëzie met uitleg van vertaalster Paula Vermeijden. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.

Een leven lang. Radioportret van de 68-jarige schrijfster Yvonne Keuls die een reeks bestsellers op haar naam heeft staan waaronder Jan Rap en z'n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.